Dövme Yaptırınca Aıds Yada Başka Bir Hastalık bulaşabilir mi?

   Dövme yapımında kullanılan özellikle sabit aletlerin sterilize  edilmiş olması  ve sarf malzemelerinin de tek kullanımlık olması çok önemlidir. Eğer bir dövme de kullanılan paslanmaz metal olan sabit  bar ve uç(nozzle) sterilize edilmemişse, yada iğne,deri yumuşatıcı krem, boya kabı kişiye özel kullanılmıyorsa (tek kullanımlık değil ise) risk altındasınızdır

Dövme Hangi Mevsimde Yaptırılmalıdır?

Toplumda genel kanı olarak, dövmenin yaz aylarında yapıldığı yaygındır. Nedeni de insanların daha çok yazın görselleşmeleri kışın lahana gibi kapandıklarından dövmenin akla gelmemesidir Bana göre dövme yaptırmanın en iyi zaman dilimi; dört mevsim yaşayan ülkemizde Ekim-Mart ayları arasıdır.Sonbahar veya kışın yaptırdığınız dövmenin renkleri kısa kollularla gezdiğimiz yaz aylarında oturmuş olacaktır. Ayrıca dövme seansı sonrasında yapılan…

Details

Vücut Geliştirme Sporu Yapmak Ve Aşırı Kilo Almak Yada Kaybetmek Kalıcı Dövmeyi Etkiler Mi?

Dövmeyi yaptırdığınız zaman diliminden sonra (özellikle kol ve omuz için geçerli) dövmeyi yaptırdığınız bölge kaslarınız 2 yada 3 kat genişlemeyecekse herhangi bir problem yaratmaz. Zaten Vücut Geliştirme Sporu’na başlama yaş ortalaması 18 olduğu düşünülürse, o yaştan sonra vücut ölçülerinin spora bağlı kaslanma oranı profesyonel vücut geliştirme sporcuları dışında 2 kat ve üzeri olamaz. (Not:4 sene…

Details

Kalıcı Dövme Öncesi Alkol Alımı

Kalıcı Dövme öncesinde ve yapım aşamasında kesinlikle alkol alınmamalıdır. Dövme sırasında sulu pembemsi bir kan akar. Kalıcı dövme öncesi alkol yada uyuşturucu alınması halinde kan dolaşımı hızlanacağından akıntı fazlalaşacak ve deriye verilmeye çalışılan boya geri atılacaktır. Yaptıran kişi daha fazla acı çekecek, dövme sanatçısını da uğraştıracaktır. Ayrıca deri verilmeye çalışılan rengi tam alamayacak, zorladıkça da…

Details

Hangi Bölgelere Kalıcı Dövme Uygun Olur

Eğer yaptıracağınız bölgeye kesin olarak karar vermediyseniz kalıcı dövmenizi yaptıracağınız dövme sanatçısına danışmanızı tavsiye ederim. Zira dövmenizi yaptırmayı düşündüğünüz yer, gerek estetik açıdan gerekse de yaptıracağınız yerin deri yapısı açısından uygun olmayabilir. Vücudun bükümlü deri dediğimiz eklem bölgelerindeki hareketli deriye dövme yaptırmamaya çalışın. Kol dirseği, el bileği, el üstü, boyun, diz kapağı ve çevresi ve…

Details

Kalıcı Dövme Tarzları

TRİBAL DÖVMELER: İngilizce ‘tribe’ kelimesinden türemiştir. Türkçesi’de kabileye ait olan kabilesel  anlamına geliyor. Dövmecilik sanatı açısından tanımını yapacak olursak; simetrik, asimetrik, anlamlı, anlamsız şekiller anlamına geliyor. Çok fazla yaptırılan tarzdır.Belirli bir anlam ifade etmeyen tribal sıklıkla yaptırılan bir tarzdır.Dövmede anlam kaygısı taşımayan insanlar yaptırır. Totemlerde kullanılan çizgilerden doğmuştur. Ve yapılış tarzı olarak dövmeciler tarafından genelde…

Details

Profesyonel Kalıcı Dövme Makinesi ve Çalışma Sistemi

Profesyonel bir dövme makinesi15 V’a kadar çalışır. Ortalama olarak saniyede 20 defaya kadar deriye boya ittirme kapasitesine sahiptirler. Bu yapılan dövmeye, verilen işçiliğin incelik derecesine göre azalabilir. Genelde çift bobinlidirler. Üzerlerinde bulunan elektronik aksamlar sayesinde saatlerce (aşırı) ısınma yapmadan ve devreleri yakmadan çalışır Fakat tek bobinli ve sadece hat atmada kullanılan düşük voltajlı dövme makineleri…

Details

Kalıcı Dövme Yapım Aşaması

Kalıcı dövme yapılacak figürün seçilmesi.  Kalıcı dövme yapılacak bölgenin kıldan ve tüylerden arınması(yoğun tüy ve kıllar boya tutarlar. Dövme yapımı sırasında temizlemeyi ve dövmenin gözükmesini engeller) Kalıcı dövme yapılacak bölgenin dezenfeksiyon sıvılarıyla temizlenmesi  Vücuda transfer çıkarmak. Sterilizasyonu yapılmış aletlerin ve tek kullanımlık sarf malzemelerinin hazırlanıp iğnelerin dövme yapılacak kişi önünde lehimlenmesi.(artık presli tek kullanımlık iğneler…

Details

Dövmenin Yapılırken Uyulması Gereken Kurallar

Kullanılan Dövme makinesinin orijinal olması: Türkiye’de üretimi bulunmayan dövme makineleri Avrupa ve Amerika ‘da sanayileşmiştir. Bu alanda birçok firma bulunmaktadır. Yapılacak dövmenin tarzına göre çeşitli devir hızlarında dövme makineleri bulunmaktadır. Bu işle sadece merak anlamında uğraşan kişilerin amatörce yaptıkları, teyp yada kapı zilinden bozma bobinlerle asla profesyonel dövme yapılamaz. Profesyonel dövme makinelerinin bobinleri özel olarak…

Details

Dövmenin Tarihi

Dövme, kimi zaman bir harf, bir isim ya da bir sembol olarak karşımıza çıkar. İnsanların dövme yapma amacı belki duygularını dışa vurum belkide süs ya da gösteriş amaçlıdır. Ama dövmenin çok eski zamanlardan beri insanoğlunun kendini ifade etme sanatı ya da yöntemi olduğu kesin. Hintliler, Japonlar, Amerika Yerlileri ve Afrika’daki bazı kabileler dövmeyi bir süs…

Details

Dövme Nedir ?

Türk Dil Kurumumuzda “Vücut derisi üzerine iğne vb. sivri bir araçla çizilmek ve içine renk veren maddeler konulmak yoluyla yapılan yazı veya resim.” olarak açıklanmıştır. Sözlükte dövme bu şekilde geçer fakat yeterli değildir. Bizlere göre dövme, epidermis denilen derinin ilk katmanının altındaki pigment hücrelerinin rengini değiştirme uygulaması ve vücuda uyumlu boya maddelerinin bu iş için…

Details

Dövme Uygulanışı

– Dövmenin yapılacağı bölge antiseptik kremle temizlenir ve varsa tüylerden arındırılır. Bu işlemlerde kullanılan bez, traş bıçağı vs. malzemeler tek kullanımlıktır. – Desen, dövme yapılacak bölgeye aktarılır. Transfer yapılan bölgenin kuruması beklenir. – Kullanılacak boyalar, iğneler, makina ve kremler hazırlanır. Uygulama başlamadan önce müşteriye kendi iğnesinin paketi açtırılır. – Transfer yapılan bölgenin kuruması ile dövme…

Details